Amennyiben önnek is problémát okoz a falpenész vagy  a páralecsapódás kérem írja meg vele kapcsolatos tapasztalatait. 

A bejegyzés trackback címe:

https://peneszirtok.blog.hu/api/trackback/id/tr821493124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gicu 2009.11.20. 14:41:08

Nagyon hitetlen voltam EZ TÉNY.
Már a szigetelés és évenkénti festés után kerestem fel mint egy újabb alternativának /próbának/ gondolva ezt a céget.
4 darab légbeejtő és kettő kürtö /használaton kivüli kémény és szellőző elem / felszerelésével/használatával müködik a szellözésem.Van páratartalom méröm /higrométer/ ezen is követhető a szellözés müködése, hatékonysága. Lényeg a lényeg már a beszerelést követö reggel kellemesebb levegő fogadta családomat. Azóta télen nem kell az ablakokat kinyitni sem, és mégis olyan a levegő mint ha most lett volna szellőztetve. A hasonló lakásokban lakók is csodájára járnak miért nincs újra mint mindig a fűtés kezdetétöl penész.

Már 2. éve élvezzük előnyeit a rendszernek
mely mint olvashatjátok örök.

Simon Attila 2009.12.01. 17:36:26

@gicu: Örülök hogy meg van elégedve. Kellemes ünnepeket és kellemes levegőt.

magdi13 2009.12.08. 14:25:53

lenne egy kérdésem mégpedig az hogy nyáron eltünik a hüvösebb idő beköszöntével pedig újra előjön. mivel lehetne bekenni, hogy ilyenkor is eltünjön.szellőztetve van. arra gyanakszom, hogy amikor építkeztünk a beton koszorúnál nem lett szigetelés csinálva csak a beton és arra lett bepucolva. köszönöm

Simon Attila 2009.12.13. 11:44:58

@magdi13:
Kedves Magdi!
Elnézést hogy ilyen sokára válaszolok csak.
Nyáron azért tűnik el a penész mert állandóan nyitva , vagy bukón van az ablak, és ki tud menni az a sok pára. Télen pedig nem tud annyit szellőztetne amannyi elég lenne,5 óránként 5-6 percre. Ezt este és északa is kellene bármennyire hihetetlen. Mi nem bekenjük a falakat , hanem páraérzékelős szellőzőket építünk be a nyilászárókba ,vagy falba amivel a helyes szellőztetést lehet pótolni.
Lefújni egyébként hipós víz , domesztosz, penészgátló srpék, de ezek maximum 2-4 hétigjó, és újra viszajön a penész. Az is való igaz hogy a pára mindig ahidegebb felületeken csapódik le először, ám ha a házat le is szigeteli a belső pára még nem tűlik el a lakásból.
Azt kérném öntől hogy olvassa el a www.peneszirtok.hu ,vagy a
www.aereco.hu oldalakat, és meglátja mennyire jobban át fogja látni ezt a kérdést.
Az egészségkárosító hatását is átlátja, mennyire roszz is ez.
Ha ez után megkeres sokkal jobban fogja érteni, és ez után nagyon szivesen segítek önnek a penész eltüntetésében.
Tisztelettel :Simon Attila

vitez 2010.02.03. 11:06:10

Tisztelt "Penészirtók"!

Röviden szeretném megtudakolni, hogy reggelenként az ablakok mitől vizesek.Erre is az Önök ajánlata nyújt megfelelő megoldást?.Sajnos ennek következményeként a penészedés is megjelent a falakon. A ház jelentős része kapott külső Nikecell szigetelést és az ablakok jelentős része hőszigetelt műanyag ablakra lett cserélve.Reggelente nagy szellőztetést eszközölünk. és délután egy kisebbet is. Várom a javaslatukat egy hatékony megoldásra. Egy hozzávetőleges árajánlatot is szívesen fogadnék.Köszönöm a lehetőséget.
Üdvözlettel:FT

Simon Attila 2010.02.07. 10:46:32

@vitez: Természetesen meg tudjuk oldani, de szükségem lenne néhány információra
Családi v társas ház?
Régi v új építésű?
Hány m2 a ház?
Hány helység van?
Van -e kéménybekötött nyílt égésterű készülék a lakásban?(kandalló,gázkazánv bojler)
Van -e szellőzőkürtő, vagy véglegesen használaton kívüli kémény a lakásban?
Kérem ha leheta választ az
info@peneszirtok.hu ra küldje.
Tisztelettel:Simon Attila

lszilvi 2010.04.13. 10:17:33

2009.nyarán cseréltettünk fa nyílászárókat. Sajnos hamarosan a falakon megjelent a penész. Ekkor vettük fel a kapcsolatot Attilával, s továbbterjedését sikeresen megakadályoztuk a "gravitációs rendszerű" szellőző berendezéssel, melyet 3 ablakba beépített légbeejtővel és 1 használaton kívűli kéménybe történő beszerelésével oldotta meg. Azóta télen nem kell az ablakokat nyitogatni,hogy szellőztessünk, s mindig kellemes, friss levegő van a lakásban. Gondolom, hogy hozzám hasonlóan sokaknak volt és van ilyen problémájuk, mindenkinek tudom ajánlani. Hiába festet bárki újra, a penész ismét előjön. Köszönjük

zsolt8 2010.05.03. 18:10:35

Még nem igazán "bloggoltam",
így nem is tudom, hogyan kezdjek hozzá.
Először is üdvözlök mindenkit, akik igazi megoldásokat keresnek a penész eltüntetésére, megszüntetésére!
Másodszor bizton állíthatom, ha ezt az írást olvasod, már jó úton vagy, hogy meg is találd.
Mi is sokáig kerestünk igazi szakembert, embereket, hogy ez a megoldhatatlannak tűnő probléma megoldódjon.
Istennek és egy másik szakinak hála, megismertük Simon Attilát és csapatát, akik tanubizonyságot adtak nem csak szakértelmükről, de emberségükről, megbízhatóságukról is.(IGEN van még ilyen Magyarországon!)
Négy éve vásárolt házunkban két esztendeje felütötte a fejét a PENÉSZ. Ezer ember ezerfélét mondott, de valós segítséget először Attiláéktól kaptunk, akik ingyen felmérték a terepet, korrekt árajánlatot adtak és miután gyorsan precízen elvégezték munkájukat, nekünk már csak várni kellett az eredményt.
Pár nap elteltével a dohos szag teljesen eltünt a házból.A közérzetünk is megváltozott.
A "rossz" levegő miatti alvási nehézségek is érezhetően javultak.
Tudom, hogy első hallásra sok a dícsérő szó és azt is tudom, hogy jó bornak nem kell cégér. De amíg a bort sokan ismerik, addig ezt a megoldást, amit Attiláék ismertettek meg velünk, azt nem.
A penész teljes elmúlásáról majd télen tudunk igazán mit mondani, mert most festettünk ki és így nincs még igazi tapasztalatunk.
Ettől függetlenül még egy érv a penészírtók mellet: akinek belsőtér égésű gázkazánja van (nem biztos,hogy ez a jó szó) annak feltétlen konzultálnia kell velük.
A gázszerelő aprilisban jött ki az évenkénti ellenőrzést elvégezni és ő is azt mondta, hogy így még a kazán teljesítménye is jobb,csökkenti a szénmonoxid mérgezés lehetőségét!!!
Talán ennyi egyenlőre elég. A penészedésről majd decemberben újra írok.
Addig is Üdv.: Zsolt egy elégedett penészírtó rajongó.

szalaypeti 2010.05.25. 17:56:29

Ajánlom mindenkinek ,valóban megszünik a penész a lakásban.
Dezső az Újsziget Utcából
süti beállítások módosítása